Van de redactie | 06-06-2020
DENEKAMP – Grote uitdaging voor Filmhuis Denekamp.

Maar liefst tweeduizend mensen die een kaartje hadden gekocht voor De Beentjes van Sint Hildegard, krijgen een nieuwe datum toegewezen. Het Filmhuisteam heeft daarvoor héél veel telefoontjes moeten plegen. Bovendien hebben ze de zaal helemaal aangepast volgens de voorschriften van het RIVM. 

“Het zou de grootste klapper in de geschiedenis van Filmhuis Denekamp worden,” vertelt Marcel de Winder. “Maar liefst tweeduizend reserveringen hadden we staan voor De Beentjes van Sint Hildegard maar door corona gingen de voorstellingen niet door. Ik had iedereen zó graag de beleving van het samen film kijken in Filmhuis Denekamp gegund. Ik zag het al helemaal voor me; telkens in een zaal met tweehonderd mensen heel hard lachen om de humor van Finkers. Maar helaas, het gaat nu anders.”

Het goede nieuws is dat de voorstellingen wel weer hervat kunnen worden. In de maand juni mogen er dertig mensen per voorstelling in de zaal, in juli zestig. Om aan te geven waar de bezoekers plaats kunnen nemen, zijn vilten harten op de stoelen bevestigd.

“Het gaat er wel anders aan toe dan we tot nu toe gewend zijn,” aldus de Winder. “Overal staan lijnen op de grond om anderhalve meter afstand te bewaren en we vertonen de film zonder pauze. Dat zou immers niet veilig zijn, alle bezoekers tegelijkertijd pauze laten houden. Ook geen kopje koffie voor de bezoekers dus, maar als alternatief bieden we iedereen een flesje water aan bij de entree.”

Het is nogal een klus voor de mensen van het Kulturhus en Filmhuis Denekamp, want alle tweeduizend reserveringen moeten worden omgeboekt. Al die mensen moeten worden gebeld. Ze krijgen alternatieve datums in juni en juli aangeboden. “Nagenoeg iedereen die we bellen, wil graag alsnog naar de film, zelfs als ze hem in de tussentijd elders hebben gezien. Sommige mensen durven niet te komen maar zeggen heel gul ‘Hou het geld maar’. Anderen vragen hun geld terug, dat is ook prima. Het overgrote deel van de reserveringen hebben we echter gewoon naar een andere datum kunnen verhuizen. Kunnen we tóch nog met zijn allen naar de Beentjes van Sint Hildegard kijken, alleen op een andere manier dan we hadden bedacht.”

Er stonden nog meer films op het programma voordat corona uitbrak. Worden die hervat? “We hadden nog drie films op het programma staan: Sorry We missed You, Downton Abbey en Parisite. Die gaan we het nieuwe seizoen draaien dat start in september.”
 
Volg ons