Ootmarsum nog vaker autovrij; is iedereen daar blij mee?Ootmarsum autovrij (Foto: Dewi Wender)
Van de redactie | 29-05-2020
OOTMARSUM – De binnenstad van Ootmarsum is vanaf komende week niet alleen op zondag, maar ook op vrijdag en zaterdag autovrij. Dat is een gevolg van de coronamaatregelen waarvoor ruimte nodig is. Wat vinden ze er in Ootmarsum eigenlijk van, nog minder vaak auto’s in de binnenstad?

De terrassen mogen 1 juni weer open en er wordt een toestroom van toeristen verwacht in het kunststadje Ootmarsum.
Die extra bezoekers vragen echter wel om de nodige aanpassingen in het stadje vol smalle straatjes en steegjes waar afstand houden op sommige plekken lastig is.

Daar zijn oplossingen voor gekomen, waaronder eenrichtingsverkeer voor voetgangers. Een looproute dus. Bovendien mogen horecaondernemers hun terrassen vergroten. 

Voor die maatregelen is meer ruimte nodig en die wordt gecreëerd door het nog vaker autoluw maken van de binnenstad. Het hele centrum wordt vanaf nu elke vrijdag, zaterdag en zondag afgesloten voor autoverkeer, zoals dat nu al op zondag het geval was. Geen auto’s tussen 12.00 en 19.00 uur in de binnenstad dus.

Wat vindt Ootmarsum van deze maatregelen? Johan de Ruyter en Patrick Blankert maakten er een reportage van voor Twente FM.
Volg ons