Gezocht: gastdocent groene energieGastles groene energie. (Foto: Natuur en Milieu Overijssel)
Van de redactie | 18-09-2020
DINKELLAND – Natuur en Milieu Overijssel is op zoek naar gastdocenten uit de gemeente Dinkelland die willen lesgeven over groene energie.

Hoe worden goede windmolens gebouwd? Hoe werkt zonne-energie? Aardwarmte, wat is dat eigenlijk? In de leskist ‘Groene Energie’ geven leerlingen uit groep 7 en 8 al bouwend en onderzoekend antwoord op deze vragen.

De leskist ‘Groene Energie’ is een doe-kist waarmee leerlingen (groep 7 en 8) zich in 2 uur tijd  verdiepen in wind-, aard- en zonne-energie. In de leskist zitten drie experimenten waar de leerlingen in groepjes mee aan de slag gaan.
Om de leerlingen te begeleiden bij deze experimenten is Natuur en Milieu Overijssel op zoek naar enthousiaste gastdocenten in de gemeente Dinkelland. Aanmelden kan bij Ilse Jansen, jansen@natuurenmilieuoverijssel.nl. Bellen mag ook: 06 49876798.

De vrijwilligersvacature is bedoeld voor mensen die ervaring of affiniteit hebben met het thema duurzame energie en die hierover graag vertellen aan basisschoolleerlingen.
De leskist ‘Groene Energie’ is sinds vorig jaar onderdeel van het aanbod van Natuur en Milieu Overijssel en de Natuur- en Milieueducatiecentra (NME).

Takenpakket

Gastdocenten verzorgen lessen van 2 uur over duurzame energie. Ze begeleiden leerlingen tijdens experimenten, enthousiasmeren de leerlingen over het onderwerpen en beantwoorden vragen over groene energie. Het gaat om twee tot vijf gastlessen per jaar.
De nieuwe vrijwilligers krijgen een training aangeboden waarmee ze worden opgeleid tot gastdocent groene energie.

 
Volg ons